Un sat tânăr in comuna Ungureni, situat la patru km nord de satul Plopenii Mici, şase km nord, nord-vest de reşedinţa comunei, şase km sud de satul Ştiubieni, la un km vest de DN 29 Săveni - Botoşani.
Sat întemeiat cu locuitori din satele Lozna, Proboteşti şi Târnauca, care au primit aici pământ la împroprietărirea din 1919-1922.
Împroprietărirea acestor familii s-a făcut în moşia Plopeni, care atunci era, parte în stăpânirea familiei Ciulei şi parte în stăpânirea prof. univ. Gh. Ionescu-Şişeşti. Unele familii care au primit aici pământ şi-au vândut loturile altor cetăţeni din satele lor de origine Proboteşti sau Târnauca. Cei care au vândut pământul s-au întors în satele natale iar cei care au cumpărat au venit ulterior şi s-au stabilit aici. Alte familii din aceleaşi sate au venit aici din iunie 1940, când satele lor au fost ocupate de armatele sovietice si au fost împroprietărite în perioada 1945-1946.
Delimitarea vetrei satului s-a făcut în toamna anului 1919 şi noua aşezare era numită de cei din jur La Colonişti. După naşterea celui dintâi copil în sat, Aursulesei H. Mihai, s-a dat şi numele satului - Mihai Viteazul.
Satul a fost ani la rand filie a doua parohii Plopenii Mici mai intai si apoi Plopenii Mari. Abia in anul 1999 in sedinta de permanenta a mitropoliei satul este declarat parohie.
Biserica din satul Mihai Viteazul s-a construit în perioada 1978-1981, prin contribuţia credincioşilor din sat si comuna dar si o suma impotanta data de Mitropolie in timpul preotului Alexandru Porumbin paroh in satul Plopenii Mici care suplinea filia Mihai Viteazu si a epitropului M.Cojocaru.
Biserica s-a sfinţit la 13 iulie 1981 de catre Prea Sfintitul Parinte Adrian Hritcu pe atunci vicar la Mitropolie iar hramul a fost pus „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil”.
Anul 2000 marcheaza numirea si venirea in parohie a primului preot paroh in persoana Prea Cucernicului Parinte Dumitru-Dragos Viziteu.
In aceasta perioada biserica cunoaste unele reparatii, imbunatatiri si inzestrari. Se efectueaza lucrari de subzidire a pridvorului, se toarna trotuare noi, se doteaza acoperisul cu burlane si jgheaburi, stoleria este inlocuita, se introduce incalzire centrala in incinta locasului de cult iar curtea bisericii este imprejmuita cu un gard nou din fier si beton. Pentru buna desfasurare a slujbelor se cumpara vesminte noi, numeroase obiecte de cult dar si sistem de sonorizare. Se construiesc: lumanarar, casa parohiala si casa sociala cu sala de praznice, biblioteca si camera mortuara.
Anul 2010 aduce bucuria venirii in mijlocul nostru a Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Teofan care la data de 20 septembrie depune noul Sf.Antimis.